Morotsmakroner med ingefärskräm

Recept av Roland Persson

Gör så här

  • Morotsmakroner:

    • Koka upp juicen med socker och koka till en sockerlag. Starta vispningen med hälften av äggvitan då sockerlagen är uppe i 115°. Fortsätt att koka sockerlagen till 119°.
    • Häll sockerlagen lite i taget under vispning i äggvitan. Vispa marängen kall.
    • Mixa mandelmjöl med florsocker. Sikta genom en finmaskig sil två gånger. Blanda med resten av äggvitan.
    • Vänd ner ⅓ av marängen i mandelsmeten. Vänd sedan försiktigt ner resterande maräng.
    • Fyll i spritspåse med rak tyll. Sprits rundlar, 2x2 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Låt vila ca 30 min.
    • Baka av i ugn, 160°, 13-15 min, låt svalna. Förvara i lufttät låda i frysen.
  • Fyllning:

    • Blanda färskost med ingefära och chili.
    • Bred eller spritsa fyllningen på hälften av makronerna och lägg på resterande lock.