Mandelmusslor med fikon och smetana

Recept av Roy Fares

Gör så här

  • Mandelmusslor:

    • Blanda alla ingredienser till en deg. Plasta och låt vila i kyl i 1 tim.
    • Pensla formarna med smält smör. Tryck ut degen i formarna ända upp på kanterna. Grädda i ugn, 200° i 8–10 min.
    • Stjälp upp kakorna ur formarna medan de är varma.
  • Smetanakräm:

    • Vispa ihop smetana, florsocker, mjölk och vaniljsocker till en fluffig kräm.
    • Späd ev med mer mjölk om krämen blir för tjock. Smaka av med citronsaft.
  • Ugnsbakade fikon:

    • Dela fikonen i 4 klyftor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och strö över kanel och socker.
    • Grädda i ugn, 200° i 11–13 min.
  • Montering:

    • Fördela smetanakrämen i mandelmusslorna och toppa med fikon.