Macaroni and Cheese med tomat, kyckling, champinjoner och örtkrutonger

Recept av Roland Persson

Gör så här

    • Koka makaronerna al dente.
    • Värm grädde och mjölk. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör runt. Koka några minuter, smaka av med salt och peppar. Smält ner cheddar under omrörning.
    • Skålla och skala tomaterna, kärna ur och skär tomatköttet i mindre bitar. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoja. Tillsätt tomatköttet och slå på vin, låt koka några minuter, smaka av med salt och peppar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar. Stek champinjonerna i smör, salta och peppra.
    • Bottna ugnssäkra portionsformarna med tomatsåsen. Varva kyckling, ostsås, makaroner och champinjoner. Avsluta med makaroner och täck med ostsås. Strö över Hirten och gratinera i ugn, 200° till fin färg.
    • Mixa rucola och basilika i en råsaftcentrifug. Blanda örtjuice, olivolja och vitlök. Skär bort kanterna på brödet. Bryt i bitar och stek i örtoljan.
    • Toppa Macaroni and Cheese med krutongerna och friterad salvia.