Macaroni and Cheese med kronärtskocka, räkor och tomatkrutonger

Recept av Roland Persson

Gör så här

    • Koka makaronerna al dente. Skär kronärtskocksbottnarna i små tårtbitar.
    • Värm grädde och mjölk. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör runt.
    • Koka upp bechamelsåsen och smält ner cheddar under omrörning.
    • Bottna ugnssäkra portionsformar med kronärtskocksbottnarna och salladslök. Varva makaroner, ostsås och räkor. Avsluta med makaroner och täck med ostsås. Strö över riven Hirten och gratinera i ugn, 200° till fin färg.
    • Skålla och skala tomaterna, kärna ur och skär tomatköttet i mindre bitar. Koka tomat och vitlök med vin och olivolja ca 15 min tills vätskan kokat in. Mixa till en tomatolja och sila.
    • Skär bort kanterna på brödet. Bryt i bitarna och vänd ner i tomatoljan. Torka krutongerna i ugn, 200° tills de är torra.
    • Toppa Macaroni and Cheese med krutongerna och torkade oliver.