Vegetarisk, grillad macka som passar perfekt som ett enklare lunchalternativ. Rostad grönkål är ett populärt tillbehör som lyfter serveringen ännu ett snäpp.

Levain med färskost och svamp

Vegetarisk, grillad macka som passar perfekt som ett enklare lunchalternativ. Rostad grönkål är ett populärt tillbehör som lyfter serveringen ännu ett snäpp.

Gör så här

    • Rensa svampen och skär i mindre bitar. Stek svamp, schalottenlök och vitlök i olja tills svampen början få färg. Tillsätt smör och stek ytterligare några minuter. Kyl svampen.
    • Blanda svampen med färskost och gräslök. Smaka av med dijonsenap, salt och svartpeppar.
  • Rostad grönkål:

    • Plocka grönkålen i större bitar och lägg på plåt. Blanda grönkålen med olivolja, salt och svartpeppar.
    • Rosta i ugn på 120° ca 20 min tills grönkålen är frasig. Öppna luckan då och då för att släppa ut ångan.
  • Servering:

    • Bred svampröran på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande brödskivor och grilla. Servera med rostad grönkål.