&w=1230&h=670&ak=9d34ffb1&hm=ec34e145)
Levain med färskost och svamp

Vegetarisk, grillad macka som passar perfekt som ett enklare lunchalternativ. Rostad grönkål är ett populärt tillbehör som lyfter serveringen ännu ett snäpp.
Gör så här
-
- Rensa svampen och skär i mindre bitar. Stek svamp, schalottenlök och vitlök i olja tills svampen början få färg. Tillsätt smör och stek ytterligare några minuter. Kyl svampen.
- Blanda svampen med färskost och gräslök. Smaka av med dijonsenap, salt och svartpeppar.
-
Rostad grönkål:
- Plocka grönkålen i större bitar och lägg på plåt. Blanda grönkålen med olivolja, salt och svartpeppar.
- Rosta i ugn på 120° ca 20 min tills grönkålen är frasig. Öppna luckan då och då för att släppa ut ångan.
-
Servering:
- Bred svampröran på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande brödskivor och grilla. Servera med rostad grönkål.