Under osttäcket döljer sig en underbar vegetarisk lasagne. Inspirationen till den mustiga grönsakssåsen med aubergine, kapris och tomater kommer från Sicilien.

Lasagne med quorn och aubergine

Under osttäcket döljer sig en underbar vegetarisk lasagne. Inspirationen till den mustiga grönsakssåsen med aubergine, kapris och tomater kommer från Sicilien.

Gör så här

    • Fräs rotselleri, morötter och lök i smör ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, socker och matlagningsvin. Låt koka ca 10 min.
    • Blanda ner quornfärs, krossade tomater, chilisås och kryddor, koka ca 10 min. Tillsätt kapris och aubergine och koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt.
    • Häll lite ostsås i botten på smorda bleck. Varva därefter lasagneplattor med quornsås och ostsås. Täck det översta lagret lasagneplattor med ostsås och strö över den rivna osten. Grädda i ugn på 175° ca 50 min.