Langos sichuan färskost, varmrökt lax och picklat

Recept av Hanna Normark

Gör så här

  • Sichuan cream cheese:

    • Mixa färskost och riven ost till en slät kräm. Smaksätt med citronskal, grovmixad sichuanpeppar och salt.
    • Låt gärna stå i kyl över natten för att mogna i smakerna.
  • Deg:

    • Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret i maskin med vinge. Häll i mjölken och arbeta ihop till en deg.
  • Langos:

    • Dela degen i bitar à 60 g. Kavla degen till avlånga langos, 2–3 mm tjocka. Nagga och låt degen spänna av en stund.
    • Värm oljan till 180°. Fritera degbitarna tills de är gyllene. Låt rinna av på papper och svalna lite.
    • Bred på sichuan cream cheese, toppa med lax, picklat och vattenkrasse. Strö över furikake.