Tjocka revben är billiga och jättegoda. En väl beprövad teknik är att först koka dem. Köttet blir så mört att det nästan faller isär. I den här rätten flirtar jag med grillen, chili och rökig hetta.

Långkokta och chipotleglaserade revben med vitkålssallad och friterad potatis

Recept av Gustaf Trägårdh

Tjocka revben är billiga och jättegoda. En väl beprövad teknik är att först koka dem. Köttet blir så mört att det nästan faller isär. I den här rätten flirtar jag med grillen, chili och rökig hetta.

Gör så här

    • Koka revbenen i combivärme, 125º ca 2,5 tim. Kyl spjällen och skär i portionsbitar. Glasera spjällen med chipotleglaze och stek i ugn, 225º ca 20 min.
    • Vänd på köttet då och då, ös med glazen.
    • Knåda vitkålen med övriga ingredienser.
    • Koka potatisen med skal, ca 12 min, den ska nästan koka sönder. Dela och fritera potatisen i olja, 190º tills den är frasig. Låt potatisen rinna av på papper, salta.
    • Servera de glaserade revbensspjällen med vitkålssallad och friterad mandelpotatis.