Supergod semla med smak av lakrits och söt hallongrädde på bulle penslad med lakritssirap. En härlig smakkombination som många gillar.

Lakritssemla med hallon

Recept av Sara Aasum Hultberg

Supergod semla med smak av lakrits och söt hallongrädde på bulle penslad med lakritssirap. En härlig smakkombination som många gillar.

Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare. Arbeta degen ca 8 min. Låt jäsa ca 30 min.
    • Ta upp degen och dela i bitar à 60 g, rundriv och lägg på plåtar. Låt jäsa ca 1 tim.
    • Baka av i ugn på 200° 8–10 min. Pensla med lakritssirap när bullarna tas ur ugnen och låt kallna.
  • Fyllning och montering:

    • Skär av ett litet lock på varje bulle. Blanda mandelmassa med mjölk och lakritspulver. Spritsa lakritsfyllningen på semlorna.
    • Vispa grädden och blanda med hallonsylten. Spritsa hallongrädden på semlorna, strö över lakritspulver eller krossad turkisk peppar och toppa ev med hallon.
    • Lägg på locken och sikta ev över florsocker.