En hållbart producerad, ekologisk anklever är dyr att köpa in medan bra kycklinglever från en svensk, ekologisk producent knappt kostar något alls. En 
sammetslen, kryddig och krämig mousse med sötsyrlig gelé på toppen är en ljuvlig inledning på julmåltiden.

Kycklinglevermousse med gelétopp

En hållbart producerad, ekologisk anklever är dyr att köpa in medan bra kycklinglever från en svensk, ekologisk producent knappt kostar något alls. En sammetslen, kryddig och krämig mousse med sötsyrlig gelé på toppen är en ljuvlig inledning på julmåltiden.

Gör så här

    • Torka levern på hushållspapper och rensa den från hinnor. Bryn levern med lök och russin i smör. Häll på vinäger och låt sjuda under lock ca 10 min. Låt svalna.
    • Mixa lever, lök, russin och sky med färskosten till slät konsistens. Passera och smaka av med salt och peppar.
    • Spritsa moussen i små glas. Smält gelén och häll ovanpå moussen, 0,5–1 cm tjockt. Ställ in i kyl och låt svalna.