Det lite fetare lårköttet är perfekt att marinera och steka krispigt i ugn. Det blir väldigt gott till knaprig broccoli med asiatisk touch och den enkla såsen med sting. Spara broccolistjälkarna och hyvla tunt till garnityr.

Kycklinglår med ugnsrostad broccoli och ingefärssås

Recept av Klas Lindberg

Det lite fetare lårköttet är perfekt att marinera och steka krispigt i ugn. Det blir väldigt gott till knaprig broccoli med asiatisk touch och den enkla såsen med sting. Spara broccolistjälkarna och hyvla tunt till garnityr.

Gör så här

    • Blanda ihop marinaden. Marinera kycklingen i ca 1 tim.
    • Rosta kycklingen i ugn, 175° tills skinnet är krispigt och har en innertemperatur på 72°. Spar skyn till senare.
    • Rosta broccolin i ugn, 175° ca 15 min. Fördela vitlök, lök och resten av ingredienserna över broccolin. Rosta ytterligare ca 10 min.
    • Slå skyn från kycklingblecket i en kastrull och koka upp. Tillsätt crème fraiche och ingefära. Vispa ihop till en slät sås. Servera kycklingen med ugnsrostad broccoli och ingefärssås.