En svensk variant av piccata. En riktigt vällagrad Svecia påminner så mycket i smaken om parmesan att ingen märker skillnaden, förutom på priset. Varför gå över ån efter vatten när vi har så bra svenska vällagrade ostar?

Kycklingfilé Svecia, sallad på bulgur med inlagda grönsaker och tomatsalsa

Recept av Gustaf Trägårdh

En svensk variant av piccata. En riktigt vällagrad Svecia påminner så mycket i smaken om parmesan att ingen märker skillnaden, förutom på priset. Varför gå över ån efter vatten när vi har så bra svenska vällagrade ostar?

Gör så här

    • Banka ut kycklingfiléerna tunt, snitta dem ev. i mitten så blir det lättare, salta och peppra lätt. Vänd filéerna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko blandat med ost. Stek de panerade filéerna i smör ca 2 min per sida.
    • Koka bulgur i buljongen. Skär de inlagda grönsakerna i jämnstora bitar. Blanda bulgur med grönsaker och olja. Vänd ned ruccola vid servering.
    • Blanda samtliga ingredienser till salsan. Smaka av med salt och peppar.
    • Servera de ostpanerade kycklingfiléerna med bulgursallad och tomatsalsa.