Stek laxen hårt och bjud dina gäster på en ljummen, smakrik sallad med säsongens grönsaker. Tomaterna gör du med fördel dagen innan.

Kryddstekt lax, skördesallad och kapriskräm

Recept av Daniel Räms

Stek laxen hårt och bjud dina gäster på en ljummen, smakrik sallad med säsongens grönsaker. Tomaterna gör du med fördel dagen innan.

Gör så här

    • Skär laxen i portionsbitar à 150 g. Krydda laxen med kryddmixen och salta. Stek laxen på skinnsidan i smör och baka klart i ugn på 90° till en innertemperatur på 40°.
    • Skålla och dela tomaterna. Lägg på plåt och krydda med salt, socker, olja, vitlök och timjan. Torka i ugn på 100° med öppet spjäll, 1 – 2 tim.
    • Blanda paprika, rädisor, morötter, rödlök samt varm potatis. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda sist i rucola.
    • Mixa äggulor, kapris, senap och vinäger. Tillsätt olja och kör till en hård majonnäs. Blanda försiktigt i crème fraiche.
    • Lägg upp laxen med tomaterna, salladen och kapriskrämen. Toppa med ost.