De här gyllene saffranspäronen är goda till dessert med färskostskum eller fluffigt vispad grädde. De är dessutom fantastiskt goda till de flesta ostar. Dela dem gärna i klyftor så blir det enkelt att ta för gästerna.

Krydd- och pistagedoppade saffranspäron

De här gyllene saffranspäronen är goda till dessert med färskostskum eller fluffigt vispad grädde. De är dessutom fantastiskt goda till de flesta ostar. Dela dem gärna i klyftor så blir det enkelt att ta för gästerna.

Gör så här

    • Skala päronen, men behåll skaften på.
    • Koka upp vatten, socker, citronsaft, saffran, delad vaniljstång samt urskrapade frön i en kastrull. Lägg i päronen och låt sjuda 10–15 min tills päronen är lagom mjuka.
    • Ta upp päronen och lägg dem i rena glasburkar. Häll på den avsvalnade lagen och förslut innan de kyls ner helt.
    • Mixa nötter och kryddor. Ta upp päronen vid servering och låt dem rinna av på papper någon minut. Doppa lite av päronet i pistage- och kryddblandningen och servera.