"Åh, får vi den här goda fisken", säger barnen om Mickes läckra strömming som blir mjuk som smör i ugnen.

Kräftströmming med dillpotatismos

"Åh, får vi den här goda fisken", säger barnen om Mickes läckra strömming som blir mjuk som smör i ugnen.

Gör så här

    • Rulla och lägg strömmingen i smorda bleck.
    • Sås: Fräs lök, tomatpuré, dillfrö och dillstjälkar i smör ca 5 min. Tillsätt socker, matlagningsvin och kräftlagen. Koka 10-15 min. Tillsätt tomatjuice och chilisås och koka 15-20 min. Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över strömmingen. Stek i ugn, 175° ca 20 min.
    • Dillpotatismos: Koka potatisen och låt den ånga av. Värm mjölken. Mosa potatisen och blanda med smör och hackad dill. Blanda ner den varma mjölken och rör eller vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
    • Garnera strömmingen med kräftstjärtarna. Servera strömmingen med dillpotatismos.