En mustig och härlig köttgryta som kokas i en och samma gryta vilket gör det till en perfekt rätt att laga till många. 
Specialkost: Går att göra laktosfri genom att byta till laktosfria produkter.

Köttsoppa med mandelklimp

En mustig och härlig köttgryta som kokas i en och samma gryta vilket gör det till en perfekt rätt att laga till många. Specialkost: Går att göra laktosfri genom att byta till laktosfria produkter.

Gör så här

  • Köttsoppa:

    • Fräs köttet i ketchup och tomatpuré.
    • Tillsätt buljong och lagerblad och sjud tills köttet är klart.
    • Tillsätt rotfrukterna, sjud ca 8 min. Smaka av med salt, vitpeppar och lite kryddpeppar.
    • Tillsätt purjolöken strax före serveringstillfället.
  • Klimp:

    • Koka upp mjölk och grädde.
    • Tillsätt mannagrynen, sjud ca 5 min.
    • Rör ner äggen och smaka av med kardemumma, bittermandel och smör. Häll klimpen i bleck. Låt svalna.
    • Klicka i klimpen i sopptallriken vid serveringstillfället. Klimpen kan serveras varm eller kall.
    • Servera med ostsmörgås.