En rolig variant på sundae och en kaffedryck som faller sötsugna i smaken. Vansinnigt god med körsbärskaramell, tonkaglass, kaffekräm och saltrostade hasselnötter varvade i olika lager och konsistenser.

Körsbärssundae

Recept av Kalle Bengtsson

En rolig variant på sundae och en kaffedryck som faller sötsugna i smaken. Vansinnigt god med körsbärskaramell, tonkaglass, kaffekräm och saltrostade hasselnötter varvade i olika lager och konsistenser.

Gör så här

  • Körsbärskaramell:

    • Smält sockret till en gyllenbrun karamell. Häll i purén och koka till 107°, kyl ner.
  • Kaffekräm:

    • Koka upp mjölk och espressobönor, låt dra ca 20 min. Sila och vispa mjölken med äggula och socker. Värm under vispning till 84°. Häll krämen över chokladen och urkramat gelatinblad, mixa krämen slät och kyl.
  • Tonkaglass:

    • Värm alla ingredienser till 85°. Plasta mot ytan och låt mogna i kyl i 1 dygn. Sila och kör i glassmaskin.
  • Vid servering:

    • Varva kaffekräm, körsbärskaramell, tonkaglass, saltrostade hasselnötter och körsbär i glas. Toppa med vispad grädde, körsbär, delade saltrostade hasselnötter, atsinakrasse och ev chokladdekor.