Krämig och len kolafudge på valnötsbotten med chokladprickar och bladguld som ger en modern, lite ostrukturerad dekor.

Kola- och valnötsbit

Recept av Mattias Ljungberg

Krämig och len kolafudge på valnötsbotten med chokladprickar och bladguld som ger en modern, lite ostrukturerad dekor.

Gör så här

  • Valnötsbotten:

    • Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge.
    • Tillsätt smöret lite i taget och avsluta med att vända ner valnötterna.
    • Spritsa massan upp till hälften i silikonformar, 3x8 cm.
    • Baka av i 180°, ca 15 min.
  • Kola:

    • Koka grädde, socker, glykos och sirap till 111°.
    • Låt kolan svalna lite och tillsätt smöret.
    • Häll kolan över de bakade valnötsbottnarna medan de fortfarande är kvar i formarna och ställ in i frysen.
  • Chokladtryffel:

    • Koka upp grädde och glykos.
    • Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen är smält och väl blandad. Plasta och låt svalna.
  • Montering och garnering:

    • Ta ur bitarna ur formarna medan de är frusna och låt tina.
    • Doppa bitarna i choklad upp till ovankanten.
    • Dekorera genom att spritsa små prickar av chokladtryffel och lägg på en liten bit bladguld.