Grundrecept på den klassiska semlan med vispgrädde och smak av kardemumma. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under andra jäsningen så blir de höga och luftiga.

Klassisk semla

Grundrecept på den klassiska semlan med vispgrädde och smak av kardemumma. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek under andra jäsningen så blir de höga och luftiga.

Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till degen i en degblandare. Arbeta degen ca 8 min. Låt jäsa ca 30 min.
    • Ta upp degen och dela i bitar à 60 g, rulla dem till runda bullar och lägg på plåtar. Låt jäsa ca 1 tim.
    • Pensla bullarna med ägg och baka av i ugn på 200° 8–10 min, låt kallna.
  • Fyllning:

    • Skär av ett litet lock på varje bulle och gröp ur en del av inkråmet. Blanda inkråmet med mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och spritsa på semlorna. Lägg på locken och sikta över florsocker.