Saftiga bönbiffar i äkta tex-mexkostym tackar ingen nej till. Biffarna kan lagas på de flesta baljväxter men också på broccoli.

Kidneybönbiffar med majsyoghurt

Saftiga bönbiffar i äkta tex-mexkostym tackar ingen nej till. Biffarna kan lagas på de flesta baljväxter men också på broccoli.

Gör så här

    • Finmal eller mixa hälften av bönorna och grovmal eller hacka resterande bönor. Finmal eller pressa potatisen. Blanda allt väl med kryddor och potatismjöl.
    • Forma till biffar och bryn dem gyllenbruna i smör. Lägg på bleck och efterstek i ugn, 175° ca 10 min.
    • Tomatkokt matvete: Fräs tomatpuré, smör och lök i några min. Tillsätt persilja, basilika, chilisås och buljong. Koka upp och mixa slätt. Lägg i matvete och låt koka ca 15 min. Rör om då och då.
    • Majsyoghurt: Skölj majskornen om de är konserverade, låt rinna av. Mixa majsen med lite av matyoghurten. Blanda ner resten av yoghurten och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med tomatkokt matvete och majsyoghurt.