Passa på och köp in ett jätteparti kantareller nu på hösten när det är billigt. Hacka ner och frys in dem. Svamp är gott att variera lasagne med. När vi stekt svampen med spenaten brukar vi skopa upp den i hålkantiner så att all vätska rinner av.

Kantarell- och laxlasagne

Passa på och köp in ett jätteparti kantareller nu på hösten när det är billigt. Hacka ner och frys in dem. Svamp är gott att variera lasagne med. När vi stekt svampen med spenaten brukar vi skopa upp den i hålkantiner så att all vätska rinner av.

Gör så här

    • Sila av spadet från cottage cheese i en bunke.
    • Laga såsen. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjöl och blanda ordentligt. Häll på mjölk och spad från cottage cheese. Låt koka upp tills att såsen tjocknar. Salta och peppra.
    • Fräs spenat, purjolök och kantareller i smör. Tillsätt citronsaft och muskot och låt koka en stund. Smaka av med salt och peppar. Rör ned cottage cheese när det svalnat.
    • Smörj ett bleck. Häll lite sås i botten, lägg på lasagneplattor. Lägg dem omlott, så håller de ihop lättare vid servering.
    • Bred på ett lager av spenatblandningen, lägg på lax. Täck med plattor, häll på ett lager sås. Upprepa tills fyllningen är slut eller till önskad höjd.
    • Toppa det översta lagret med plattor och häll sedan på sås. Strö över ost.
    • Tillaga i ugn 175˚ ca 40–45 min. Lasagnen är färdig när ytan är gyllenbrun och du lätt kan sticka igenom en kniv.