Doften av nybakade kanelbullar kan förföra vilken gäst som helst på ditt café, bageri eller konditori. Baka ut dem som klassiska snäckor, trevliga nystan eller som den populära stockholmsknuten.

Kanelbullar

Doften av nybakade kanelbullar kan förföra vilken gäst som helst på ditt café, bageri eller konditori. Baka ut dem som klassiska snäckor, trevliga nystan eller som den populära stockholmsknuten.

Gör så här

    • Blanda mjölk med övriga ingredienser utom smör och salt i en degblandare.
    • Arbeta degen i 5 min på låg hastighet. Tillsätt smöret och öka hastigheten. Kör 5 min, gör ett glutenprov. Tillsätt salt och kör ca 2 min till. Degen ska vara glansig och elastisk.
    • Kubba upp degen i bräck à ca 1500 g till bullar och ca 400 g till längder. Rundriv och spänn av under plast ca 10 min.
    • Kavla ut på plåt, plasta och ställ i kyl ca 30 min.
    • Rör samman remonsen i en maskin med vinge.
    • Kavla degen 0,3-5 mm tjock. Stryk ut remonsen och baka ut till önskad bulle à ca 80 g. Forma till snäckor, knutar, nystan, snurror eller kringlor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Raska till dubbel storlek på 32° och 75% luftfuktighet. Spröa ca 10 min. Baka av 8-10 min i ugnen med en ingångstemperatur på 200°, sänk direkt till 190°.
    • Pensla bullarna direkt när de tagits ut med sockerlag och strö på pärlsocker.