Saftiga och underbart goda kanelbullar med mandelmassa, kanel och smör i fyllningen. Nystanen håller formen bäst om du snurrar ihop degremsorna lite slappt istället för tight.

Kanelbullar med mandelmassa och kanel

Recept av Kalle Bengtsson

Saftiga och underbart goda kanelbullar med mandelmassa, kanel och smör i fyllningen. Nystanen håller formen bäst om du snurrar ihop degremsorna lite slappt istället för tight.

Gör så här

  • Vetedeg:

    • Knåda alla vetedegsingredienser till en slät och smidig deg. Täck med plastfolie och låt vila ca 20 min.
  • Kanelfyllning:

    • Blanda ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en ca 3 mm tunn kvadrat. Stryk ut ett 2 mm tunt lager fyllning på degen. Vik ett 3-slag och skär i 1 cm breda remsor. Snurra ihop till nystan à 80 g och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Täck bullarna med plastfolie och jäs i 1–1½ tim i rumstemperatur.
  • Pensling och topping:

    • Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker och mandel. Baka av i ugn på 230° ca 7 min.