Soppa varje dag är en självklarhet hos oss, likaså ett vegetariskt alternativ. Den kan även fungera som komplement till den "vanliga" maten. Det är den här krämiga, mustiga soppan med saftiga lammfärsfrikadeller ett bra exempel på.

Kålrabbisoppa med lammfärsfrikadeller

Soppa varje dag är en självklarhet hos oss, likaså ett vegetariskt alternativ. Den kan även fungera som komplement till den "vanliga" maten. Det är den här krämiga, mustiga soppan med saftiga lammfärsfrikadeller ett bra exempel på.

Gör så här

    • Skär kålrabbi och lök i bitar och koka mjuka i buljong med salt, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad.
    • Sila av kålrabbin och löken och låt spadet koka vidare. Häll i grädde och låt koka med.
    • Tillsätt sockret. Mixa under tiden kålrabbin och löken med crème fraiche till en slät massa. Häll ner i det kokande spadet. Rör om och koka ytterligare ca 10 min. Smaka av. Håll varm.
    • Skala och dela vitlöken på mitten. Rosta i ugn 180° i 10 min. Låt svalna.
    • Ansa rosmarinkvistarna. Dela löken i mindre bitar. Kör vitlök, citronskal, rosmarin, lök, potatis och kryddor i mixern till en jämn smet.
    • Blanda köttfärs och ägg, arbeta ihop smeten. Gör ett stekprov för att smaka av.
    • Rulla små bollar eller fyll en spritspåse och spritsa bollar direkt på blecken.
    • Häll citronsaften över bollarna och stek i ugn 130° i 10 min.
    • När frikadellerna är i ugnen ger man soppan ett uppkok. Lägg sedan i de varma frikadellerna.
    • Servera gärna med nyhackad persilja eller annat gott kryddgrönt.