Ta en trendiga kålen ett steg vidare och använd de söta blommorna när de finns i säsong. En rustik rätt med blandade gryn som passar perfekt som en vegetarisk rätt och som tillbehör på en buffé istället för potatis, ris eller pasta.

Kål – Gräddfil – Citron – Gryn

Recept av Thomas Sjögren

Ta en trendiga kålen ett steg vidare och använd de söta blommorna när de finns i säsong. En rustik rätt med blandade gryn som passar perfekt som en vegetarisk rätt och som tillbehör på en buffé istället för potatis, ris eller pasta.

Gör så här

    • Plocka ner kålen i lika stora bitar. Värm en stekpanna med olja. Lägg i kål och stek ett tag. Tillsätt vitlök och schalottenlök och stek tills kålen fått fin färg.
    • Blanda gräddfil med citronskal och peppar. Vänd ner kålen i gräddfilen och smaka av med salt.
    • Svetta vitlöken i smör i en panna, häll på gryn och buljong. Koka tills vätskan har kokat in i grynen. Vänd i örterna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp grynen och toppa med kålen och kålblommor.