Här har ni favoriten sommarrulle i ny jultappning! Har laxen fallit sönder på serveringsfatet? Perfekt! Låt bitarna fylla julrullen istället, tillsammans med olika gröna inslag.
Förbered rullarna helt klara innan service, kanske använda de picklade grönsakerna i glasburkar som dekoration till julbordet?

Julrulle

Här har ni favoriten sommarrulle i ny jultappning! Har laxen fallit sönder på serveringsfatet? Perfekt! Låt bitarna fylla julrullen istället, tillsammans med olika gröna inslag. Förbered rullarna helt klara innan service, kanske använda de picklade grönsakerna i glasburkar som dekoration till julbordet?

Gör så här

  • Citrongrönkål:

    • Blanda kål med citron, salta och peppra, marinera i 10 min.
  • Picklad potatis och purjolök:

    • Koka upp vatten, socker och vinäger.
    • Stek potatisen i varm olja tillsammans med chili och vitlök.
    • Slå över lagen och tillsätt purjolöken.
    • Låt dra, gärna över natten.
  • Pepparrotsschmand:

    • Rör ihop ingredienserna och smaka av med citron, salt och peppar.
  • Rullarna:

    • Doppa rispapper i vatten och lägg på en fuktig handduk.
    • Lägg på dill, lax, potatis- och purjolökspickles och grönkål.
    • Vik ihop sidorna och rulla till en fast rulle, lägg åt sidan på bleck med plastfilm.
    • Gör om tills alla rullar är klara.
    • Dela rullarna på mitten och toppa med pepparrotsschmand.