Det är svårt att inte göra något gott när man har jordnötssmör till hands. I den här gelaton når den dock nya nivåer tillsammans med både hetta från chili och sötma från honung. Dekorera glassdisken med honungsrostade nötter (både hela och hackade) och ringla över choklad- och hasselnötssås.

Jordnötsgelato med hatch chili, lime och honung

Det är svårt att inte göra något gott när man har jordnötssmör till hands. I den här gelaton når den dock nya nivåer tillsammans med både hetta från chili och sötma från honung. Dekorera glassdisken med honungsrostade nötter (både hela och hackade) och ringla över choklad- och hasselnötssås.

Gör så här

  • Gelato:

    • Blanda jordnötssmör, honung, chilipulver och limesaft, mixa väl. Blanda med basen, mixa igen och kör i gelatomaskin.
  • Kallblandad bas:

    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och grädden lite i taget under vispning till en fin, slät bas.
    • Låt mogna i kyl (4°) i minst 4 tim (helst i 12 tim).
  • Honungsrostade macadamianötter:

    • Rosta macadamianötterna i en stekpanna. Tillsätt honung och smör och stek tills det är karamelliserat. Låt svalna.
  • Till glassdisken:

    • Strö över honungsrostade nötter, både hela och hackade, och ringla över choklad- och hasselnötssås.