Cotton cheesecake eller Soufflé cheesecake är andra namn på denna fluffiga och lena cheesecake från Japan. Servera med lättvispad grädde och färska bär.

Japansk cheesecake

Recept av Gustaf Mabrouk

Cotton cheesecake eller Soufflé cheesecake är andra namn på denna fluffiga och lena cheesecake från Japan. Servera med lättvispad grädde och färska bär.

Gör så här

    • Sätt ugnen på 120°. Klä en form med löstagbar botten, ca 18 cm i diameter med bakplåtspapper.
    • Värm färskost, mjölk och smör i en kastrull, vispa till en slät smet. Tillsätt mjölet och urskrapade vaniljfrön, vispa slätt. Tillsätt äggulorna en i taget och vispa slätt.
    • Vispa en fast maräng av äggvitor och socker. Vänd försiktigt ner marängen i färskostsmeten.
    • Grädda kakan i vattenbad ca 50 min. Höj temperaturen till 150° och baka ytterligare ca 10 min. Låt kakan stå kvar i den avstängda ugnen ca 30 min.
    • Låt kakan kallna och ta den ur formen. Servera med bär och vispad grädde.