Makalöst god ischoklad som fullkomligt smälter i munnen. Det brynta smöret med sin nötiga, rostade ton och toppingen med de saltrostade pumpakärnorna förhöjer smaken ytterligare.

Ischoklad på brynt smör med saltrostade pumpakärnor

Recept av Kasper Kleihs

Makalöst god ischoklad som fullkomligt smälter i munnen. Det brynta smöret med sin nötiga, rostade ton och toppingen med de saltrostade pumpakärnorna förhöjer smaken ytterligare.

Gör så här

  • Ischoklad:

    • Bryn smöret i en kastrull under vispning.
    • Smält chokladen i det brynta smöret och gjut i silikonformar. Låt stelna i kyl.
  • Saltrostade pumpakärnor:

    • Rosta pumpakärnorna med oljan under omrörning i en stekpanna. Salta efter smak.
  • Vid servering:

    • Ta ischokladen ur formarna. Hacka de rostade pumpakärnorna och strö över ischokladen.