En mättande, kryddig gryta med linser och sötpotatis. Grytan blir riktigt tilltalande för gästerna då den toppas med rostad blomkål, svalkande raita och sötsyrlig picklad rödlök.

Indisk gryta med rostad blomkål

En mättande, kryddig gryta med linser och sötpotatis. Grytan blir riktigt tilltalande för gästerna då den toppas med rostad blomkål, svalkande raita och sötsyrlig picklad rödlök.

Gör så här

    • Hacka löken och riv vitlök och ingefära fint. Fräs lök, vitlök, ingefära, garam masala och chiliflakes i olja i en gryta.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten, grädde, linser och sötpotatis, låt koka ca 15 min eller tills allt är mjukt.
    • Smaka av med salt och peppar.
  • Rostad blomkål:

    • Gnid in blomkålshuvudet med smält smör och salta.
    • Rosta i ugn på 200° i 20–30 min. Skär i stora bitar.
  • Raita:

    • Rör ihop yoghurt, honung, finriven vitlök och hackad mynta. Smaka av med salt.
  • Picklad rödlök:

    • Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något.
    • Skiva rödlöken tunt och lägg i en glasburk. Häll på den ljumma lagen och låt stå tills det kallnat.
  • Servering:

    • Lägg upp grytan och toppa med rostad blomkål, raita och picklad rödlök. Servera med mango chutney och naanbröd.