Rustik mexikansk äggrätt med mustig tomatsmak, rostad, söt paprika och het chili. Namnet betyder ”ranchägarens ägg”. Den goda röran äts med tortilla­bröd överallt i Mexiko, främst till frukost och brunch.

Huevos rancheros med smakrik cheddar

Recept av Thomas Sjögren

Rustik mexikansk äggrätt med mustig tomatsmak, rostad, söt paprika och het chili. Namnet betyder ”ranchägarens ägg”. Den goda röran äts med tortilla­bröd överallt i Mexiko, främst till frukost och brunch.

Gör så här

    • Skär ner tomat och lök i små bitar. Rosta paprikan i ugn på 220° tills den är svart runt om. Skala och skär ner paprikan i lika stora bitar som lök och tomat.
    • Fräs löken i en panna med smör och lägg i tomat och paprika. Låt sjuda ca 20 min. Tillsätt fint skivad chili och sjud ca 10 min till. Smaka av med limesaft och salt.
    • Knäck i äggen i pannan. Låt sjuda ca 5 min med lock så att äggen blir tillagade*.
    • Riv osten och strö över, toppa med koriander. Servera med tortillabröd.