Helstekt rödtunga Grenoble och vitvinssås med brynt ramslökssmör

Recept av David Lundqvist

Gör så här

  • Vitvinssås:

    • Koka upp fond och vin och reducera till hälften.
    • Koka upp grädden i en annan kastrull och reducera till hälften.
    • Bryn smöret tills det är 125° och är nötigt i doft och smak. Låt smöret svalna och mixa slätt med ramslöken.
    • Häll grädden i fonden och mixa ner det brynta ramslökssmöret. Smaka av med citronsaft och salt. Avsluta med champagne strax innan servering.
  • Grenoble:

    • Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Skala och skär i mindre klyftor. Lägg ner i 123-lagen, låt dra i minst 1 dygn.
    • Häll av betorna. Bryn smöret och slunga betorna i smöret. Avsluta med kapris, lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera med citronklyfta.
  • Helstekt rödtunga:

    • Pudra rödtungorna med vetemjöl och salta. Stek i olja på medelhög värme tills de börjar få färg. Tillsätt smöret och bryn. Vänd fisken och ös med smöret. Stektiden är ca 3 min per sida
    • Servera med rödbetorna och såsen.