Helbakad blomkål med rostat rågbröd, spritärter och färskost med dragon

Recept av Thomas Sjögren

Gör så här

    • Ta bort blasten från blomkålshuvudena och pensla med smör. Salta och rosta i ugn på 180° till en innertemperatur på 95° ca 35 min. Dela blomkålen i portionsbitar à 150 g. Pressa på citron och smaka ev av med mer salt.
    • Mixa brödet till små bitar och blanda med smöret, smaka av med salt. Rosta brödet i ugn på 160° ca 10 min.
    • Mixa färskosten med dragon och smaka av med citronskal, saft och salt. Lägg i spritspåse.
    • Sprita ärterna. Smält smöret i en kastrull, lägg i ärter och schalottenlök, smaka av med citronsaft.
    • Vid servering: Servera blomkålen med spritärterna och strö på det rostade rågbrödet. Spritsa färskost på tallriken och toppa blomkålen med klippt smörgåskrasse.