Galet god hamburgare med krämig cheddarost, picklad fänkål, lakrits och aioli.

Hamburgare med picklad fänkål

Recept av Thomas Sjögren

Galet god hamburgare med krämig cheddarost, picklad fänkål, lakrits och aioli.

Gör så här

  • Picklad fänkål:

    • Strimla fänkålen tunt.
    • Koka ihop ättika, socker och vatten, häll den varma lagen över de strimlade fänkålen och låt svalna.
  • Aioli:

    • Mixa ihop ägg, vitlök och dijonsenap.
    • Droppa ner oljan i en tunn stråle under fortsatt mixande.
    • Tillsätt salt och ättika.
  • Montering:

    • Stek hamburgarna i smör, salta och peppra. Lägg på två ostskivor på varje hamburgare, gratinera i hög värme.
    • Grilla bröden.
    • Lägg ihop hamburgarna med aioli, picklad fänkål, dragonblad, sallad och pudra över lakritspulver.