Mazarin i ny form. En riktig chokladbomb i enkel stil med en fyllig choklad- och hallontryffel.

Hallon- och chokladmazarin

Recept av Roy Fares

Mazarin i ny form. En riktig chokladbomb i enkel stil med en fyllig choklad- och hallontryffel.

Gör så här

  • Choklad- och hallontryffel:

    • Koka upp hallonpuré, grädde och glykos. Slå uppkoket över chokladen. Klicka i smöret och mixa slätt med en stavmixer.
    • Låt stelna i rumstemperatur.
  • Chokladmördeg:

    • Blanda samman alla ingredienser till en deg, låt vila i kyl ca 30 min. Kavla ut och fodra mazarinformar.
  • Chokladmazarinmassa och fyllning:

    • Blanda mandelmassa med smör lite i taget. Tillsätt ägg och äggula successivt och avsluta med kakao.
    • Fyll de fodrade formarna med mazarinmassan. Tryck ner två hallon per mazarin.
    • Baka av i 180°, 13–15 min.
  • Montering och garnering:

    • Spritsa choklad- och hallontryffel på mazarinerna, pudra över kakao och dekorera med hallon.