Kött i grytbitar serveras alltid i sås. Men ibland vill vi servera köttet rent på medelhavsvis. Här ligger vi istället krutet på potatisen. Det gör vi ofta.

Gyroskött med tomatpotatis och vitlöksmeze

Kött i grytbitar serveras alltid i sås. Men ibland vill vi servera köttet rent på medelhavsvis. Här ligger vi istället krutet på potatisen. Det gör vi ofta.

Gör så här

    • Fördela karrén i smorda bleck. Krydda med vitlök, oregano, salt och peppar.
    • Tillaga i ugn, 175° ca 45 min tills köttet fått fin färg och känns mört.
    • Fördela potatis och lök på smorda bleck.
    • Blanda krossade tomater, buljong, olja och persilja. Smaka av med salt.
    • Häll tomatsåsen över potatisen, blanda och grädda i ugn, 175° ca 50 min.
    • Blanda matyoghurt med vitlök. Smaka av med salt.