Den gräddstuvade grönkålen är en klassiker på julbordet. Här kommer en uppgraderad variant med getost som smaksättare. En fräsch och läcker kombination som är enkel att laga för många.

Grönkål med getost

Recept av Fredrik Eriksson

Den gräddstuvade grönkålen är en klassiker på julbordet. Här kommer en uppgraderad variant med getost som smaksättare. En fräsch och läcker kombination som är enkel att laga för många.

Gör så här

    • Blanchera grönkålen hastigt i kokande vatten och spola sedan kålen i iskallt vatten.
    • Skär 2/3 av getosten i mindre bitar.
    • Koka upp crème fraiche i en kastrull. Tillsätt getosten och låt den smälta under omrörning. Vänd ner grönkålen i såsen, smaka av med salt och peppar. Stjälp upp grönkålsblandningen i en form eller bleck.
    • Skär resterande getost i tunna skivor och lägg ovanpå grönkålen. Gratinera i ugn, 250° tills getosten är vackert gyllenbrun.