Stekta, krispiga primörer när de är som bäst. Klassikern på pocherat ägg blir här en äggröra med vällagrad Svecia som mixas till en slät crème. En ny delikatess tillsammans med citronsmör.

Grön sparris – Smör – Ägg – Svecia

Recept av Thomas Sjögren

Stekta, krispiga primörer när de är som bäst. Klassikern på pocherat ägg blir här en äggröra med vällagrad Svecia som mixas till en slät crème. En ny delikatess tillsammans med citronsmör.

Gör så här

    • Dela sparrisen på längden och vänd i olja. Stek sparrisen i en panna tills den får fin färg. Lägg i smör och pressa i citron. Smaka av med salt. Skeda citronsmöret över sparrisen vid servering.
    • Knäck äggen i en kastrull. Värm äggen under omrörning tills de börjar koagulera och sätta sig som en äggröra, häll upp i en kannmixer. Mixa med riven ost, crème fraiche och smör till en slät crème. Smaka av med salt.