En typisk restaurangrätt och en favorit hos oss. Vi väljer gärna svenskt kött. Fläskytterfilén ugnsgrillas så att stekytan får smak. Köttet går sedan länge på eftervärme tills det blir mört och fint.

Grillad svensk fläskytterfilé med rostad örtpotatis, timjan- och persiljesmör

En typisk restaurangrätt och en favorit hos oss. Vi väljer gärna svenskt kött. Fläskytterfilén ugnsgrillas så att stekytan får smak. Köttet går sedan länge på eftervärme tills det blir mört och fint.

Gör så här

    • Gnid in köttet med kryddor, salt och peppar. Tillaga i ugn, 250° ca 10 min, låt stå i eftervärme tills innertemperaturen når 70°.
    • Blanda potatis med olja, salt, peppar, timjan, persilja och vitlök. Tillaga i ugn, 230° ca 25 min.
    • Blanchera morötterna.
    • Blanda smör med de färska örtkryddorna. Lägg smöret på bakplåtspapper, forma till långa stavar och lägg i kyl. Servera tunna skivor av köttet med rostad örtpotatis, morötter och en skiva örtsmör.