Gräddsåsen har nästintill blivit ansiktet utåt för svensk husmanskost och är en viktig del av såsregistret. Testa att krydda upp den med långpeppar och ingefära och skriv ut det på menyn. En lite hetare sås, både smakmässigt och för gästerna.

Gräddsås med långpeppar och ingefära

Recept av David Lundqvist

Gräddsåsen har nästintill blivit ansiktet utåt för svensk husmanskost och är en viktig del av såsregistret. Testa att krydda upp den med långpeppar och ingefära och skriv ut det på menyn. En lite hetare sås, både smakmässigt och för gästerna.

Gör så här

    • Koka upp och reducera kalvfond och svartvinbärsgelé till hälften.
    • Koka upp grädden i en annan kastrull och reducera till hälften.
    • Häll grädden i fonden och mixa ner smöret.
    • Skala och skär ingefäran i bitar. Mixa såsen med ingefäran i kannmixer. Sila genom chinois.
    • Rosta långpeppar i torr panna. Mixa fint i kryddkvarn och smaka av med såsen med långpeppar och salt. Avsluta med konjak.