Inkokta, saftiga päron är en klassiker på julbordet. De blir godast om de får sjuda långsamt och gotta sig i mycket lag innan de kyls ner. Kul med överraskande färskostskum som variation till den traditionella, lättvispade grädden.

Glögginkokta päron med färskostskum

Recept av Kasper Kleihs

Inkokta, saftiga päron är en klassiker på julbordet. De blir godast om de får sjuda långsamt och gotta sig i mycket lag innan de kyls ner. Kul med överraskande färskostskum som variation till den traditionella, lättvispade grädden.

Gör så här

  • Inkokta päron:

    • Koka upp glögg, vinbärspuré, socker och glykos.
    • Skala päronen och sjud dem långsamt i glöggen tills päronen är mjuka med lite motstånd. Kyl ner päronen i sin lag i ett isbad.
  • Färskostskum:

    • Mixa alla ingredienser slätt i en mixer eller med en stavmixer. Fyll upp i en sifon och ladda med 2 patroner.
  • Vid servering:

    • Tryck ut färskostskum på tallrikar och ställ väl avrunna päron i skummet.