Årets smak hetta har smugit sig in i den här gelaton både via den syltade ingefäran och galangalroten. Rippla över lakritskolasås vid servering.

Gelato med ugnsbakat päron, galangal och syltad ingefära

Årets smak hetta har smugit sig in i den här gelaton både via den syltade ingefäran och galangalroten. Rippla över lakritskolasås vid servering.

Gör så här

  • Gelato:

    • Blanda päron, galangal och sockerlag i en form eller djup plåt och tillaga i ugn på 225° tills allt är mjukt.
    • Mixa bakade päron och galangal samt lag med ingefära, yuzujuice och limesaft fint. Passera och blanda med basen. Kör i gelatomaskin.
  • Kallblandad bas:

    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och grädden lite i taget under vispning till en fin, slät bas.
    • Låt mogna i kyl (4°) i minst 4 tim (helst i 12 tim).
  • Lakritskolasås:

    • Koka grädde, sirap och socker till lagom konsistens. Tillsätt lakritspulvret mot slutet av koktiden.
    • Rippla lite lakritskolasås på gelaton i glassdisken.
  • Till servering, dessert:

    • Rippla lakritskolasås på gelaton. Garnera ev med päronskivor.