&w=1230&h=670&ak=9d34ffb1&hm=fae50e5c)
Fröpanerade palsternacksbiffar

Lättlagade och saftiga vegetariska biffar med god smak av palsternacka och knaprig konsistens från fröpaneringen. Biffarna håller fint under varmhållning. Serveras med matvetesallad och basilikayoghurt.
Gör så här
-
- Ånga palsternackan i ugn på 100° ånga tills den är mjuk.
- Blanda palsternacka, cottage cheese, havregryn och sambal oelek i maskin med vinge. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila ca 30 min. Forma biffar à ca 60 g.
- Mixa solros- och pumpakärnor grovt. Panera biffarna i fröna och stek dem gyllenbruna i olja på medelvärme.
-
Matvetesallad:
- Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda matvete, tomat, rödlök, bladpersilja, olivolja och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
-
Basilikayoghurt:
- Strimla basilikan och blanda med yoghurten. Smaka av med salt.