Lättlagade och saftiga vegetariska biffar med god smak av palsternacka och knaprig konsistens från fröpaneringen. Biffarna håller fint under varmhållning. Serveras med matvetesallad och basilikayoghurt.

Fröpanerade palsternacksbiffar

Lättlagade och saftiga vegetariska biffar med god smak av palsternacka och knaprig konsistens från fröpaneringen. Biffarna håller fint under varmhållning. Serveras med matvetesallad och basilikayoghurt.

Gör så här

    • Ånga palsternackan i ugn på 100° ånga tills den är mjuk.
    • Blanda palsternacka, cottage cheese, havregryn och sambal oelek i maskin med vinge. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila ca 30 min. Forma biffar à ca 60 g.
    • Mixa solros- och pumpakärnor grovt. Panera biffarna i fröna och stek dem gyllenbruna i olja på medelvärme.
  • Matvetesallad:

    • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
    • Blanda matvete, tomat, rödlök, bladpersilja, olivolja och citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Basilikayoghurt:

    • Strimla basilikan och blanda med yoghurten. Smaka av med salt.