En  smakrikt uppdaterad klassiker till ostserveringen. Ostbitarna är underbart krispiga utanpå och krämiga inuti. Pankot till paneringen blandas med riven Svecia vilket ger en ny karaktär till den friterade brieosten. Servera med en kräm på apelsin och rosmarin.

Friterad brieost med Svecia och apelsinkräm

Recept av Roland Persson

En smakrikt uppdaterad klassiker till ostserveringen. Ostbitarna är underbart krispiga utanpå och krämiga inuti. Pankot till paneringen blandas med riven Svecia vilket ger en ny karaktär till den friterade brieosten. Servera med en kräm på apelsin och rosmarin.

Gör så här

    • Skär osten i 2 cm stora kuber. Blanda panko och riven ost.
    • Panera ostkuberna först i mjöl, sedan i ägg och sist i pankoblandningen. Fritera i 180° olja tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
    • Skala av det yttersta oragnefärgade skalet på apelsinerna. Mixa skalet med saften från 2 av apelsinerna (vid 10 port) och äggulorna. Tillsätt rapsolja lite i taget tills det blir en apelsinkräm.
    • Finhacka rosmarinen och vänd ner i krämen, smaka av med honung, salt och peppar.
    • Servera de friterade ostkuberna med apelsinkrämen.