En härlig strömmingsrätt med klassiska smaker. Knepet är att senapsmarinera strömmingen dagen innan och sedan steka den frasig i skirat smör. Du kan också servera hela rätten blandad direkt ur bleck och dressa smöret över.

Frasig senapsströmming med betor, kapris, brynt smör och pepparrot

Recept av Daniel Räms

En härlig strömmingsrätt med klassiska smaker. Knepet är att senapsmarinera strömmingen dagen innan och sedan steka den frasig i skirat smör. Du kan också servera hela rätten blandad direkt ur bleck och dressa smöret över.

Gör så här

    • Blanda samtliga ingredienser till marinaden och smaka av med salt. Blanda strömmingen med marinaden och låt stå ca 24 tim i kyl.
    • Vänd strömmingen i mjöl och stek till fin färg i smör.
    • Koka betorna mjuka. Skala och skär ner i fina klyftor. Koka potatisen i saltat vatten.
    • Värm betor, potatis och kapris i det brynta smöret (de röda betorna för sig). Toppa rätten med pepparrot, dill och körvel, servera med citronklyftor.