Fish and chips à la Trägårdh. Sej har fått ett oförtjänt dåligt rykte på grund av den grå färgen. Men det är en otroligt god fisk som inte blivit utfiskad. Alla gillar den nyfriterad.

Frasig sej med kall ägg- och kaviarsås, rimmad gurka och rostad färskpotatis

Recept av Gustaf Trägårdh

Fish and chips à la Trägårdh. Sej har fått ett oförtjänt dåligt rykte på grund av den grå färgen. Men det är en otroligt god fisk som inte blivit utfiskad. Alla gillar den nyfriterad.

Gör så här

    • Salta fiskfiléerna. Vänd fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Fritera fisken i olja, 180° ca 3 min vid servering.
    • Hacka de hårdkokta äggen. Blanda ihop de övriga ingredienserna till såsen och vänd ner äggen. Smaka av med salt och peppar.
    • Svarva eller strimla gurkan. Blanda med övriga ingredienser och låt dra minst 30 min. Låt gurkan rinna av i sil.
    • Blanda potatisen med smält smör. Rosta potatisen i ugn, 200° ca 30 min. Krydda med salt och peppar och vänd ner dill vid servering.
    • Servera den friterade fisken med ägg- och kaviarsås, rostad färskpotatis och rimmad gurka.