Små franska våfflor, eller pariservåfflor som de också kallas, fyllda med en smörkräm med smak av kanel. Det är frestande och säsongsbetonat med kanelsmaken till jul. Andra tidpunkter på året kan kanelen uteslutas.

Franska minivåfflor med kanelkräm

Små franska våfflor, eller pariservåfflor som de också kallas, fyllda med en smörkräm med smak av kanel. Det är frestande och säsongsbetonat med kanelsmaken till jul. Andra tidpunkter på året kan kanelen uteslutas.

Gör så här

    • Arbeta mjöl och smör i en blandare med vinge till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila kallt i minst 1 tim.
    • Kavla ut degen ca 0,5 cm och stansa ut 20 rundlar, ca 5 cm i diameter. Häll socker på bänken och kavla kakorna i sockret. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Nagga kakorna och grädda i ugn på 200°, 6-8 min. Låt svalna på galler.
    • Rör smör och florsocker poröst. Rör ner äggula, vaniljsocker och kanel.
    • Fördela fyllningen tunt på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två. Pudra gärna över florsocker vid servering.