Populär och god fiskgratäng med dill och citron, gratängen tillagas i bleck och servas sedan med fluffigt potatismos. 
Specialkost: går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.

Flisans fiskgratäng med potatismos

Populär och god fiskgratäng med dill och citron, gratängen tillagas i bleck och servas sedan med fluffigt potatismos. Specialkost: går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.

Gör så här

  • Citronsås:

    • Smält smör i kastrull och vispa ner vetemjölet.
    • Späd med vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen.
    • Koka upp och låt sjuda ca 5 min under omrörning.
    • Smaksätt med rivet skal av citron.
  • Frasigt täcke:

    • Riv brödet.
    • Skala och riv vitlöken. Hacka dillen.
    • Blanda samman alla ingredienser.
  • Potatismos:

    • Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
    • Värm mjölk och smör.
    • Mosa potatisen och späd med mjölkblandningen och salta.
  • Till servering.

    • Lägg fisken i portionsbitar i ett smort bleck. salta och peppra.
    • Sätt ugnen på 175°.
    • Tillaga i ugnen ca 15 min.
    • Häll över såsen.
    • Toppa fiskbitarna med brödblandningen.
    • Gratinera i ugnen ca 10 min.