Porterbakad fläsksida med härligt knaprig svål. Skiva och servera till krämig, syrlig potatissallad med kapris och gröna äpplen. Saltgurka och dijonsenap höjer smaken ytterligare ett snäpp.

Fläsk - Sparrispotatis - Saltgurka - Smetana

Recept av Filip Fastén

Porterbakad fläsksida med härligt knaprig svål. Skiva och servera till krämig, syrlig potatissallad med kapris och gröna äpplen. Saltgurka och dijonsenap höjer smaken ytterligare ett snäpp.

Gör så här

    • Vakuumpacka fläsksidan i porter, lagerblad, farin, kanelstång och salt. Baka köttet i ugn på 64° ånga ca 12 tim. Ta vara på buljongen från fläsksidan. Koka ner buljongen till hälften och smaka av med salt.
    • Snitta svålen och stek fläsket på svålsidan. Börja stekningen i kall panna och värm på pannan vartefter.
    • Stek löken på snittsidan i smör och olja. Slå på vatten upp till hälften av löken när den fått färg och koka tills allt vatten avdustat. Dela löken i lamellerna.
    • Skär ner och stek grönkål och spenat hastigt i olja. Blanda ihop smetana med alla ingredienser till potatissalladen, smaka av med dijonsenap, citronsaft och salt.
    • Servera buljongen och citron.