Helt självklar på menyn. Att bli duktig på att laga fisksoppa är viktigt och rätt enkelt. Lägg lite extra tid på såsen och grönsakerna, det är där smakerna sitter. Fisk är snabbmat, jobba enkelt och satsa på den fisk som ligger rätt i pris just nu.

Fisksoppa med tomat, saffran och fänkål

Recept av Andreas Hedlund

Helt självklar på menyn. Att bli duktig på att laga fisksoppa är viktigt och rätt enkelt. Lägg lite extra tid på såsen och grönsakerna, det är där smakerna sitter. Fisk är snabbmat, jobba enkelt och satsa på den fisk som ligger rätt i pris just nu.

Gör så här

    • Smält smöret i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg.  Avsluta med att fräsa saffranet med löken. Häll på fond och vin, koka ca 10 min. Tillsätt grädden och koka ca 5 min. Mixa med smör och  smaka av med salt.
    • Salta tomaterna och baka i ugn på 100° ca 2 tim.
    • Putsa och skär fänkålen i 1x1 cm (spara dillen).  Salta och blanda med citronsaft och hackad fänkålsdill.
    • Salta och baka fisken i ugn på ånga, sila bort ev spad. Lägg fisken i tallrikar. Häll på den varma soppan. Toppa med fänkål och bakad tomat.